Bio

  • 1987 - 1989: Oprichting en split
  • 2019: Repetities met nieuwe bezetting
  • 2020: Comebackplaat "Welle Zen Terug"
  • 2021: EP "Ode aan Evelien"
  • 2021: Nieuwe drummer Gaétan
  • 2022: Tweede full length "Onkruid Vergaat Niet"

1987 - 1989

ASERMOIETUITKOMT, het begon allemaal in 1987 in Heist-op-den-Berg. Een groepje vrienden ontdekte dat je door op te treden gratis drank kon krijgen en andere groepen aan het werk kon zien.

Iedereen had keurig zijn rijbewijs gehaald en de band begon te touren doorheen Vlaanderen. Af en toe staken ze de taalgrens en de Nederlandse grens over. Samen met het opkomende Belgian Asociality werden legendarische concerten gegeven.

Na 2 jaar intensief spelen was de pret er echter af en werd besloten om definitief te stoppen.

1987-1989

Foto door Claudia Mnghn‎

2019: Kriebels komen terug na 30 jaar...

Aangezien de bandleden allemaal van Heist waren kwamen ze mekaar nog wel eens tegen. Met glinsterende ogen werden telkens herinneringen opgehaald. Vroegere fans vroegen om nog eens een keer te spelen en de kriebels kwamen terug!

Repetitieruimte was snel geregeld en 2 van de 4 originele groepsleden waren direct enthousiast. Maar de andere 2 zagen het niet meer zitten...

Vele audities later bleek dat er geen enkele vrouwelijke gitariste en bassiste voldeed aan de gevraagde vereisten, waarover uiteraard geen details werden vrijgegeven. Teleurgesteld maar vastberaden gingen de drummer Leers en zanger Ronny zich bezatten in de plaatselijke cafés. Sherlock Holmes gewijs werd er gezocht naar lokaal talent dat het wel zag zitten om de Pater Badmuts Core terug op de kaart te zetten.

En driewerf hoera, die gasten werden ook gevonden. Steven en Robby vervoegden de rangen en wekelijkse repetities werden opgestart rond oktober 2019.

2020: "Welle Zen Terug"!

Louis De Cat, waar de band 30 jaren geleden een demo had opgenomen, nodigde hen - in een vlaag van pure nostalgie - opnieuw uit in zijn studio.

De coronacrisis gooide even roet in het eten, maar in juni 2020 werden 12 nummers opgenomen: 4 oude en 8 gloednieuwe liedjes. ASERMOIETUITKOMT beleefde een fantastische tijd bij Louis, het bier vloeide rijkelijk en oude straffe verhalen werden weer opgerakeld. Tussendoor werden de nummers vastgelegd. Het resultaat daarvan kan je beluisteren op de media pagina.

Van de cd getiteld "Welle zen terug" werden de eerste fysieke exemplaren verkocht op 1 oktober 2020. Het album is daarnaast ook digitaal beschikbaar op ondermeer Spotify, iTunes en Bandcamp.

2021: "Ode aan Evelien"

Minder dan een jaar na de release van de comebackplaat 'Welle Zen Terug' bracht ASERMOIETUITKOMT alweer een EP uit met daarop enkele nieuwe songs, die voor een stuk geïnspireerd werden door de actualiteit.

Het nummer 'Evelien' verwijst naar catfishing en de gevaren van sexting met onbekenden. Er werd voor dit nummer ook een videoclip opgenomen, die wel wat persaandacht kreeg.

Op 'Multinational' klaagt de band aan dat werknemers in grote internationale bedrijven vaak onheus behandeld worden. De coronamoeheid die veel mensen ervaarden wordt bezongen in het nummer 'Corona'. Tenslotte werd er met 'Ballenbad' nog een grappig liedje gemaakt over security mensen die zichzelf veel te serieus nemen.

De bezetting op zowel 'Welle zen terug' als 'Ode aan Evelien' is als volgt:

Robby Weber: bass
Ronny Vermeylen: zang
Kris Leers: drums
Steven Anthonis: gitaar

2021: Nieuwe drummer Gaétan

In de zomer van 2021 vervoegt Gaétan Van der Auwermeulen de band als nieuwe drummer. Omdat de coronarestricties het eindelijk toelaten is het ook tijd voor het eerste optreden op Frietrock in Arendonk (zie op Youtube). De volgende optredens worden weer afgelast of uitgesteld door een opflakkering van het coronavirus. In de nieuwe bezetting gaat de band weer aan de slag en worden al snel nieuwe nummers gemaakt.

Asermoietuitkomt 2021

Van jong naar oud:
Gaétan Van der Auwermeulen, Steven Anthonis, Robby Weber en Ronny Vermeylen.

2022: "Onkruid Vergaat Niet"

Op zaterdag 29 januari 2022 werd het tweede full-length album "Onkruid vergaat niet" opgenomen in de Penthouse Studio bij Filip De Bot. De release is voorzien voor eind februari 2022.

De vier nummers van de EP "Ode aan Evelien" werden opnieuw opgenomen, naast 9 nieuwe nummers. Het nummer "Op café" gaat over het gemis aan tooghangen tijdens de hele coronacrisis. "Witte prinsessen" werd gemaakt om een nieuwe koelkast in het repetitiekot te vieren en verwijst naar witte koelkasten die bier lekker fris houden. "Ballenpitser" gaat over brede zwemshorts die niet toegelaten zijn in het zwembad en waarbij je verplicht wordt om een strakke zwembroek te kopen of te huren.

De ideale festivaldag met een mooi weertje wordt bezongen in "Goe weer vandaag" en "De show stelen" vertelt over een onvergetelijk optreden in een bruine kroeg. "Kust mijn kloten" verwijst naar mensen die zich beter voelen dan anderen en "Liegeneer" behandelt het onderwerp van achterklap en mensen die liegen in uw gezicht. "Onkruid" gaat over de strijd tegen onkruid (zie videoclip) en "Stem op mij" beschrijft de carrière van een Belgische toppoliticus.

Beluister het album op Spotify, Youtube of Bandcamp.

De bezetting op "Onkruid vergaat niet" is:

Robby Weber: bass
Steven Anthonis: gitaar
Ronny Vermeylen: zang
Gaétan Van der Auwermeulen: drums

Asermoietuitkomt 2022

Van links naar rechts:
Robby Weber, Steven Anthonis, Ronny Vermeylen en Gaétan Van der Auwermeulen.

Volg ons op Facebook!
Volg ons op Instagram!
Volg ons op Bandcamp!
Volg ons op Spotify!
Volg ons op Twitter!
Volg ons op Youtube!
Volg ons op Tiktok!